Ramona Bădescu

Ramona Bădescu este pasionată de literatura pentru copii, poezie și fotografie artistică. A lucrat în mass-media și întotdeauna a fost atrasă de povești. Susține ateliere de scriere creativă pentru copii, Detectivi printre cuvinte, și pregătește un curs de dezvoltare personală care îi ajută pe copii să descopere ce talent ascuns au.

Ramona Bădescu

În 2020, Ramona Bădescu a publicat ”Povești săltărețe”, jucăușe, optimiste, pline de lumină, pentru copiii aflați mereu în căutare de aventuri noi. Sunt poveștile zilelor noastre din care lipsesc lupii ”moralizatori”, povești savuroase ce detectează frumuseţea în cele mai (aparent) obișnuite lucruri și întâmplări.

Cinci povești actuale, cu mesaje senine și optimiste fac deliciul celor mici, dar și al celor mari care detectează ironia sau nostalgia din spatele unor întâmplări șugubețe. Sunt poveștile de care ți se face dor când vrei să intri într-o lume a imaginației debordante.

De asemenea, din pasiunea pentru poezia japoneză, a publicat în 2019 cartea de versuri în stil haiku ”Floare de cireș” și a inițiat atelierele Sakura pentru cei care, indiferent de vârstă, doresc să se reconecteze la natură și la ei înșiși, în spiritul contemplației orientale.

”Floare de cireș” este un prilej de regăsire de sine și de redescoperire a naturii, atât de necesare în zilele noastre. În plus, micile poeme pot fi citite oricât am fi de ocupați, într-o pauză de lucru sau în timp ce așteptăm să fiarbă apa pentru ceai/cafea.

Ramona Bădescu a debutat cu versuri în revista ”Convorbiri literare” de la Iași și a publicat articole și poezie în periodice (”Mozaicul”, ”Cetatea creștină”) și volumul de interviuri “Unde ți-e bucuria, omul lui Dumnezeu?”. Este câștigătoarea premiului I a Concursului Naţional de Poezie “Traian Demetrescu” (2001).

Pasiunea pentru scris, dar și pentru cuvântul rostit, s-a concretizat într-o densă activitate jurnalistică în presa tipărită, la radio și televiziune (”România liberă”, ”Lumina”, Radio ”Oltenia” Craiova, Radio Trinitas, Oltenia 3TV). În prezent este specialist în comunicare la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.