Ateliere dezvoltare personala

Președinte pentru o zi! Detectivi printre cuvinte 2, seria II

În noul vechi context pandemic, după o încercare timidă de a reveni la normal, detectivii se întorc pe Zoom! Trecând peste acest aspect, constat că sunt în siguranță printre copii; îmi e clar că lumea condusă de ei ar fi una curată, fără poluare, cu roboți și mașini care să ne lase timp berechet pentru familie și prieteni. Și, da, ar fi nevoie și de o mașinărie de creat imaginație!

Cu multă fantezie, am confecționat și noi ”solnița detectivului”, menită să ne scoată din încurcătură când suntem în criză de inspirație – un obiect realizat din hârtie, prin tehnica origami, foarte amuzant și util.

solnița detectivului

Apoi am urcat cu bocancii imaginari pe muntele poveștii, acolo unde personajele dau de necaz și fac tot posibilul să iasă din bucluc! Mai ales când trebuie să acționeze fără să facă vreun zgomot. Pentru că așa e în ”Țara liniștii”. Umblând prin ea realizezi că până și creionul face zgomot când scrii pe hârtie, că nu poți râde în gând și că o farfurie poate sparge tăcerea când cade de pe masă!

Era să omit momentul amuzant al exercițiilor de dicție deoarece un președinte ține discursuri convingătoare pentru onoratul auditoriu! Vă las aici două exemple, unul pentru detectivi și unul pentru părinții detectivilor:

Un caricaturist care caricaturizează caricaturi caricaturistice, nu caricaturizeaza caricatura sa.

Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

Data viitoare vom asculta povești create cu ”solnița detectivului”, vom face noi exerciții de dicție, vom trasa harta misterioasă și vom scrie o poveste, pornind de la câteva imagini ușor suprarealiste.

Detectiv R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *