Ateliere dezvoltare personala

Detectiv de Ziua Mondială a Pisicilor

 

Diploma de Superdetectivi printre cuvinte

 

Timpul a zburat repede și am ajuns la ultima întâlnire a Detectivilor printre cuvinte. Am găsit titluri interesante, am aflat trucuri noi de scris și am sărbătorit Ziua Internațională a Pisicilor, cum altfel, decât cu o poveste pisicească!

Ne-am distrat ascultând ”Duetul Pisicilor” de Rossini și ”Cântecul gamei” din filmul de desene animate ”Pisicile aristocrate”. Apoi, am inventat o poveste folosind cuburi cu imagini pe tema vrăjilor, bune, evident!  Detectiv M.R. ne-a cântat la pian și … nici nu știu cum a trecut vremea!

Am vorbit și în limba pisicească, dar aceasta  nu se întâmplă decât o dată pe an la ”Detectivi printre cuvinte”, și anume, precis în ziua 8 august, când pe mapamond este ziua sărbătoririi micilor feline.

La sfârșit, cu emoție, au fost primite (virtual) diplomele de Superdetectivi printre cuvinte pentru ”flerul special de a găsi indicii de povești captivante, cu eroi de neuitat!”. Las aici mărturie câteva titluri născocite astăzi și impresii despre atelierele de scriere creativă  Detectivi printre cuvinte.

 

Titluri pentru poveste pisicească:

O mieunatură încurcată

Un miau minunat

Abecedarul pisicesc

Omul pisică

Agent Pisi Miau-Miau

 

 

Impresii ”la cald”,  la final de curs:

”Mi-a plăcut totul. Mai ales trucurile pentru scris povești!” (Rareș)

”Cursul e cool. Mi-a plăcut mult Calendarul visătorilor! Și îmi place grupul acesta pentru că vorbim și aflăm ce povești scriu colegii”. (Marie)

”Mi-a plăcut tot cursul, mai ales exercițiile de dicție (sunt amuzante) și cel cu Muzeul nasturilor ”. (Sofia)

”Mie mi-a plăcut cel mai mult solnița detectivului” (n.a. generator de povești). (Maria)

”Un curs supercool. Aș vrea să facem zilnic asta! Exercițiile de dicție sunt preferatele mele!” (Mayakarelle)

Aventura nu s-a terminat! Abia a început!

Vă previn că, odată ce prinzi gustul scrisului și al poveștilor, începe o călătorie lungă și palpitantă. Așa că presimt o nouă aventură, de data aceasta pe tărâmul celor mai scurte poezii din lume, deci va fi un curs nou-nouț pentru copii, unde vom scrie puțin, vom povesti mult și ne vom distra, ca de obicei!

PS. Prima întâlnire a Detectivilor printre cuvinte, seria II, a avut loc într-o zi cu ploaie și umbrele colorate, deci ultima zi nu putea fi altfel, norii și tunetele ne-au însoțit, însă, pe Zoom. Și să nu uit să urez, și aici, ” la mulți ani” tuturor pisicuțelor!

Articol despre absolvirea cursului ”Detectivi printre cuvinte”, seria II

One thought on “Detectiv de Ziua Mondială a Pisicilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *