Floare de cireş

Volumul de debut în poezie al Ramonei Bădescu, ”Floare de cireș/În dulcele stil haiku”, a apărut la Editura ”Aius” din Craiova.

Cartea cuprinde poezii în stil haiku (poeme miniaturale de origine niponă, care conţin doar trei versuri) și un CD audio, în lectura autoarei, cu muzică de inspirație japoneză.

În prefața volumului, Petrișor Militaru notează: ”Rădăcinile frumuseții din poemele Ramonei Bădescu se hrănesc întotdeauna cu acele trăiri sublimate ce izvorăsc din inima poetului și se revarsă ca o mireasmă spre ochiul mirat și contemplativ al cititorului. De aceea este bine să intrăm în universul ei liric cu sufletul curat, cu pași mici și discreți și cu inocența copilului care descoperă, pentru prima dată, frumusețea primăverii”.

Ramona Bădescu a debutat cu versuri în revista ”Convorbiri literare” de la Iași și a publicat articole și poezie în periodice (”Mozaicul”, ”Cetatea creștină”) și volumul de interviuri “Unde ți-e bucuria, omul lui Dumnezeu?”. Este câștigătoarea premiului I a Concursului Naţional de Poezie “Traian Demetrescu” (2001). Pasiunea pentru scris și pentru cuvântul rostit s-a concretizat într-o densă activitate jurnalistică în presa tipărită, la radio și televiziune (”România liberă”, ”Lumina”, Radio ”Oltenia” Craiova, Radio Trinitas, Oltenia 3TV). În prezent este specialist în comunicare şi Relaţii Publice la Filarmonica ”Oltenia” Craiova.

Jazz

Laguna albastră a muzicii
închisă în scoica uitării –
departe de lumea dezlănţuită
(haiku din volumul „Floare de cireş”)

Cartea poarte fi comandată de aici:

Floare de cires coperta