Povești săltărețe

Carte pentru copii, ilustrată în acuarelă + varianta audio în lectura autoarei

Editura Aius Craiova, 2020

”Poveștile săltărețe” – jucăușe, optimiste, pline de lumină – au fost născocite în seri tihnite pentru copiii aflați mereu în căutare de aventuri noi. Sunt poveștile zilelor noastre din care lipsesc lupii ”moralizatori”, povești savuroase ce detectează frumuseţea în cele mai (aparent) obișnuite lucruri și întâmplări. Răsfoindu-le cu mâini mici și minți curioase, nici nu vă dați seama cum aceste năstrușnice povești aduc capătul lumii chiar aici… sau acolo… ori dincoace…

Cinci povești actuale, cu mesaje senine și optimiste fac deliciul celor mici, dar și al celor mari care detectează ironia sau nostalgia din spatele unor întâmplări șugubețe. Echilibrul, armonia și setea de frumos animă eroii acestor povești, indepedent de o intenție moralizatoare a autoarei. Sunt poveștile de care ți se face dor când vrei să intri într-o lume a imaginației debordante.

povesti saltarete

”Poveștile săltărețe” transmit bucuria pură a jocului cu firele fanteziei – vehicul ideal oriunde și oricând un copil caută răspuns la o întrebare neașteptată. Astfel s-au născut “Ceșcuțele de argint”, “Năstrușnicul Chiri-Chiri”, “Când poveștile nu au somn”, “Căldurinio şi Simfonel” şi textul care dă numele cărții, “Povești săltărețe”.

Ilustrația în acuarelă, plină de prospețime și candoare a Cristinei Diana Enache face un tandem perfect cu lumea ”Poveștilor săltărețe”, iar pentru că cei mari au și ei voie să obosească ori să fie ocupaţi, volumul are variantă audio, în interpretarea autoarei.

Cartea poate fi comandată de aici – https://www.librarie.net/p/381392/povesti-saltarete

Vă invit și pe pagina mea de Facebook: https://www.facebook.com/RamonaBadescuAutor